WMO

Beroep op de WMO

Worstel je met uitdagingen in het dagelijks leven? InnZorg kan je ondersteunen met ambulante begeleiding. We zijn er voor alle mensen met een begeleidingsvraag en die aan doelen willen werken op de meest uiteenlopende gebieden. Bijvoorbeeld wanneer je psychische problemen hebt zoals een angststoornis, een depressie of autisme. Voor hulp en ondersteuning bij dit soort problemen kan er een beroep op de WMO worden gedaan. 

Verwijzing naar InnZorg vanuit WMO

InnZorg biedt WMO-begeleiding aan voor de hele provincie Friesland, met uitzondering van enkele gemeenten (Ooststellingwerf, Weststellingwerf, Opsterland en een gedeelte van Súdwest Fryslân). Een WMO-consulent, wijkteam of gebiedsteam en ook een cliënt zelf kan ons benaderen. Sommige gemeenten regelen de uitvoering zelf. Er zijn gemeenten die dit ook gedeeltelijk zelf uitvoeren.

Voor WMO-ondersteuning is een verwijzing nodig van het wijk- of gebiedsteam van de gemeente waar de cliënt woont. De procedure voor verwijzing naar InnZorg begint met een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt er gekeken of een cliënt in aanmerking komt voor WMO-begeleiding van InnZorg.

InnZorg streeft ernaar om binnen 5 werkdagen contact op te nemen voor een kennismakingsgesprek. De criteria voor verwijzing naar InnZorg zijn onder andere dat de cliënt woonachtig moet zijn in de regio waar InnZorg actief is en dat er sprake moet zijn van een hulpvraag op het gebied van WMO-begeleiding.

Meer over WMO

Neem contact met ons op

Heb je ondersteuning nodig bij het overwinnen van uitdagingen in het dagelijks leven? Neem contact op met InnZorg voor een vrijblijvend gesprek met een van onze ambulante begeleiders en ontdek hoe wij kunnen ondersteunen bij het bereiken van je doelen!

Contact opnemen