Jeugd

Onze methode

Bij InnZorg streven we ernaar het leven van kinderen en jeugdigen die onder de Jeugdwet vallen te verbeteren door gebruik te maken van verschillende methoden. We geloven dat specialistische ondersteuning op maat cruciaal is omdat elk kind uniek is en elke situatie om een specifieke aanpak vraagt. Daarom zijn onze medewerkers getraind om de juiste methode te kiezen op basis van individuele behoeften. Zo kunnen wij de meest passende methoden inzetten die aansluiten op de zorgbehoefte van het kind of de jeugdige.

Hieronder volgen de drie belangrijkste methoden die we gebruiken:

  • Signs of Safety: Door te werken aan veiligheid en veerkracht binnen gezinnen, streven we naar een veilige omgeving voor het kind. Deze methode richt zich op het werken met het hele gezin en heeft als doel om het kind thuis te laten wonen en op te groeien in een veilige omgeving.
  • Vlaggensysteem: Het praten over seksueel gedrag en het signaleren en aanpakken van grensoverschrijdend seksueel gedrag zijn belangrijke onderdelen van deze methode. Door gebruik te maken van verschillende kleuren vlaggen wordt aangegeven wat wel en niet acceptabel is op het gebied van seksueel gedrag.
  • RAAK methode: Het vergroten van de weerbaarheid en het versterken van sociale vaardigheden van kinderen en jongeren zijn belangrijke doelen van deze methode. Hierdoor kan pesten, geweld en ander ongewenst gedrag voorkomen worden.
unsplash_UH-xs-FizTk.jpg
unsplash_geNNFqfvw48.jpg

Aanpassen van methoden op individuele behoeften

Bij InnZorg vinden we het belangrijk om de methoden aan te passen op de individuele zorgvraag van ieder kind en elke jeugdige. Door zorgvuldig naar de werkopdracht en de doelen te kijken kan de meest passende methodiek worden ingezet. Ook werken we samen met bijvoorbeeld de ouders, de school of andere zorgverleners.

Onze medewerkers zijn getraind om te werken met verschillende methoden en kunnen de juiste methode selecteren op basis van de specifieke situatie. Op deze manier zorgen we ervoor dat de meest passende methoden worden ingezet die aansluiten op de zorgbehoefte van het kind of de jeugdige.

Scholing en nieuwe ontwikkelingen

Onze medewerkers zijn hbo-geschoold in pedagogiek en hebben een SKJ-registratie. De SKJ-registratie staat voor Stichting Kwaliteitsregister Jeugd. Dit betekent dat onze professionals beschikken over de kennis, ervaring en vaardigheden om professioneel te werken met kinderen en jeugdigen.

Om bij te blijven met nieuwe ontwikkelingen en behandelingen op het gebied van ambulante begeleiding bij kinderen en jeugd, volgen onze medewerkers regelmatig scholingen. Op deze manier blijven we up-to-date van de nieuwste ontwikkelingen en behandelmethoden waardoor we continu onze zorgverlening kunnen verbeteren.

Meer over jeugdzorg

Neem contact met ons op

Benieuwd hoe wij kinderen of jongeren kunnen ondersteunen bij zijn of haar uitdagingen? Neem contact op met InnZorg voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe wij samen kunnen werken aan een mooie toekomst.

Contact opnemen